Ez az oldal a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmaz, melyet a honlap használatával Ön tudomásul vesz.

Nefelejcs Óvoda

Kisbajcs

Intézményünk a falu szívében helyezkedik el, lakóházakkal és kertekkel körülvéve. Az épület 2000-ben került átadásra. Aki betéved hozzánk a bóbita és százszorszép csoportba kukkanthat be, ahol biztonságot nyújtó, derűs, szeretetteljes légkör veszi körül a gyermekeket. Minden nap egy varázslat számunkra, mely egy olyan birodalombaba repít el bennünket, ahol sokféle dolgot kipróbálhatunk, megtapasztalhatunk. Mesélünk, verselünk, éneklünk, mondókázunk, barkácsolunk izgalmas tevékenységeket, és eszközöket próbálunk ki. Mozgásban sincs hiányunk. Nagyon jól felszerelt tornaszoba áll rendelkezésünkre, ahol ügyeskedhetünk, mozoghatunk. A mozgás utáni fáradalmakat a sószobában pihenhetjük ki. A falusi környezet lehetőséget teremt számunkra, hogy növényekkel, állatokkal és a környezet adta lehetőségekkel ismerkedhessünk meg. Közvetlen környezetünkből szerezhessünk tapasztalatokat. Sokat sétálunk, kirándulunk. Mindennapjainkba beépítjük a hagyomány őrzést, a néphagyományokat és a jelesnapokat.

Célunk, hogy az életkori és egyéni sajátosságok, az eltérő fejlődési ütem figyelembevételével elősegítsük óvodásaink sokoldalú, harmonikus fejlődését, a gyermeki személyiség kibontakozását, a hátrányok csökkenését.

Ünnepeink, jeles napok az óvodában:

Mihály-nap, Szüret, Mama-nap, Adventi gyertyagyújtás, Kukucska-nap, Farsang, Március 15., Kiszézés, Húsvét, Májusfa állítás, Anya-nap, Papa-nap, Gyermeknap, Apa-nap, Évzáró, Ballagás